Тріска дубова середній випал 100 грам

Тріска дубова середній випал 100 грам

Випал: середнього ступеня випалу

Розмір: середній

Традиційно вина та коньяки витримуються у дубових бочках. Саме деревина бочки фарбує, і надає характерного аромату знаменитим на весь світ напоям: віскі, рому, текілі, коньяку, фруктовому бренді, чаче.

А чи знаєте ви, що діжку можна з успіхом замінити на альтернативний, екологічно чистий варіант, який дає той самий ефект? Це дубова тріска (інша назва дубові чіпси).

Витримувати в бочках вино та коньяк – чудова традиційна технологія. Правда, вона вимагає місця і певного розташування, оскільки необхідно дотримуватися температурного та вологого режиму. Саме тому французи тримають винні бочки у темних підвалах, а коньячні – у складах над землею поблизу річок.

Тому сучасні винороби та коньячні гурмани вдаються до хитрого трюку. Наприклад, температурний та вологий режим вони регулюють штучно.

А для бродіння і витримки використовують ту тару, яка є, але додають у напій дубову тріску або, як її ще називають професіонали, дубові чіпси. Це дозволяє наситити напій тими самими унікальними деревними властивостями.

Дубова тріска для коньяку та вина буває різного випалу (як і бочки). Кожен рівень випалу привносить свої ноти до напою:

Середній випал – яскравий аромат вінілу, мигдалю, кокосу, прянощів, карамелі.

Термін для облагородження вин – від 6 днів, рекомендована доза – до 0,3 г на 1 літр.

Термін для наполягання коньяків – від 2-х місяців, рекомендована доза – до 3 г на 1 літр.

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!
    Погано           Добре

  • : 2775
  • Модель: shepa-100
  • В наявності
  • 85 грн.