Глюкоамілаза (Глюкаваморін) 175 грамів
Інструкція з гарячого оцукрювання
Інструкція з холодного оцукрювання
Високоактивна глюкоамілаза Glucomil – ферментний препарат бактеріального походження, штам-продуцент Aspergillus niger. Ферментативна активність щонайменше 500 од. AMG/р. Використовується для оцукрювання крохмалю, попередньо розрідженого ферментом альфа-амілаза, при виробництві спирту із зерна та іншої сировини, що містить крохмалю. Дія препарату аналогічно до такого ферменту Глюкаваморин.
Дозується в заміс після стадії розрідження. Найбільш ефективна температура, за якої діє фермент глюкоамілаза, становить 55-62 °С. Найкраща активність глюкоамілази проявляється за підвищеної температури. Однак необхідно пам'ятати, що при температурі вище 64 ° С активність різко знижується. Оптимальне дозування глюкоамілази при зазначеній температурі становить 0,7 г препарату на 1 кілограм крохмалю, що міститься в сировині.
При роботі з ферментом не допускати попадання аерозолі в дихальні шляхи – можлива алергічна реакція. Препарат не токсичний та нешкідливий.
Зберігати фермент необхідно за температури від +4°С до +8°С. За такого температурного діапазону зберігання через рік з моменту виробництва препарату втрата ферментної активності гарантовано не перевищує 10%. Розтин препарату не впливає термін зберігання.