Спиртові дріжджі 1 кг для зернових браг
Сухі активні розчинні дріжджі штаму Saccharomyces cerevisiae. Використовуються для зброджування зернових сусел. У процесі бродіння ці дріжджі утворюють невелику кількість летких кислот, що позитивно впливає на органолептичні показники дистиляту; бродіння відбувається з низьким піноутворенням. Після внесення дріжджів сусло бродіння починається протягом 2 - 4 годин, і триває 2,5 - 4 діб залежно від ступеня помелу і режиму розварювання сировини.
Толерантність дріжджів до спирту становить 12% . Тобто початкова концентрація цукрів у суслі має бути такою, щоб до закінчення бродіння спиртуозність готової браги становила не більше 12% об.
Застосування: необхідну кількість дріжджів розчинити у 10-кратній кількості кип'яченої води при температурі 20-30°С і витримати перед внесенням у ферментер протягом 3-5 хвилин. Бродіння проводити при температурі 30°С.
Дозування: 25 г сухих дріжджів на 100 літрів сусла.
Зберігати у сухому прохолодному місці. Після розкриття упаковки зберігати за температури нижче 0°С. Термін зберігання 24 місяці. Вироблено у Німеччині.
Ці дріжджі не зброджують звичайний цукор, призначені тільки для зернових браг.
Рекомендуємо до перегляду наступні відео із застосуванням спиртових дріжджів:
https://www.youtube.com/watch?v=sx_o6bySWdo
https://www.youtube.com/watch?v=JtBRaekELHE